inwise - email marketing and newsletter software company
inwise Top Background
Home Functies Prijzen Support FAQ Blog Contact
Home   -->  Email Marketing Artikelen   -->   Content Is King - Hoe u kunt voorzien wat uw klanten willen

Content Is King - Hoe u kunt voorzien wat uw klanten willen

Een succesvolle nieuwsbrief is niet de nieuwsbrief die u naar een grote hoeveelheid personen verstuurt en ook niet welke hoge verkoopcijfers behaald. Het is de nieuwsbrief die uw klanten enthousiast maakt en ze aanmoedigt tot meer informatie.

Het volgen van de afmeldingen bij uw campagne

Het volgen van afmeldingsstatistieken van uw emailcampagne is cruciaal voor iedere email marketing actie. Deze vertellen meer dan ieder ander gegeven. Immers: wanneer veel afmeldingen plaatsvinden, dan betekent dat de klant niet de informatie van u ontvangt, die hij of zij zou willen.

Welke content is goed?

Om dit op te lossen, dient u de inhoud van de nieuwsbrieven zoveel mogelijk te monitoren. Dit is een lang proces van aanpassingen en verfijnen tot u de juiste formule vindt.

Maar hoe is dat te achterhalen, welke inhoud nu het meest aanslaat bij uw lezers? Dit is feitelijk gelijk aan een wetenschappelijk laboratorium - testen. Probeer verschillende soorten van content uit en track de resultaten. Analyseer vervolgens nauwgezet de grafieken om te zien welke producten, artikelen of banners het populairst waren. Aangezien dit een test is, beperk tot de belangrijkste producten, diensten of informatie. Bijvoorbeeld, wanneer u kleding verkoopt, toon niet alle mannen t-shirts, maar toon alleen algemene typen van zowel mannen als vrouwen, zoals mannen pullovers, shirts, vrouwentruien etc. En wanneer er dus met name geklikt wordt op shirts, dan is dat de informatie die de klant wenst te ontvangen.

Wees specifiek en analyseer

Zodra u de wensen van uw klanten in kaart heeft gebracht, wordt het tijd voor de details. In the volgende nieuwsbrief kunt u meer specifieke producten vermelden. Wanneer we bovenstaand voorbeeld aanhouden, toon casual-, formele-, modieuze- en uitgaansshirts. Na een aantal mailings kunt u ook meer vertellen over de specifieke voorkeuren van een individuele klant.

Het selecteren van de juiste informatie kan worden vergemakkelijkt door een uitgebreide analyse van het verkeer naar uw website. Monitor welke onderdelen van uw website de meeste clicks ontvangen en waarom dit is. Waarschijnlijk komt dit doordat bepaalde onderdelen beter worden gepromoot. Het onderdeel dat min of meer gelijk staat met de rest, maar nog steeds veel clicks genereert, is maatgever voor de voorkeur van uw klanten.

Tenslotte bedenk dat sommige producten en diensten afhankelijk zijn van het seizoen. Wanneer u wilt weten wat deze seizoensinvloeden zijn, dient u minimaal een jaar te testen.

Maak een enquete

Wanneer u heel snel wilt weten welke informatie het beste is, kunt u een enquete houden. Vraag alles wat u wenst te weten en analyseer de antwoorden. Uiteraard moet daar een incentive of tegemoetkoming tegenover staan om het aantal respondenten te verhogen.


Home  |  Over ons  |  Service  |  Partners  |  Voorwaarden  |  Support  |  Contact
Voorwaarden  |  Privacy Policy  |  Anti Spam Policy  |  Site Map
ֲ© 2011 IW Europe LTD. All rights reserved.