inwise - email marketing and newsletter software company
inwise Top Background
Home Functies Prijzen Support FAQ Blog Contact
Home   -->  Email Marketing Artikelen   -->   Opt-In Lijsten: Alles wat u moet weten om snel een Opt-In lijst te maken

Opt-In Lijsten: Alles wat u moet weten om snel een Opt-In lijst te maken

Een emaillijst van hoge kwaliteit is een belangrijk factor voor elke succesvol emailmarketing campagne. Hoewel het aanmaken van een dergelijke lijst eenvoudig klinkt en voor de hand liggend, volstaat één inschrijfformulier voor een nieuwsbrief op een website niet. De hoofdreden is eenvoudig - iedereen die een redelijk resultaat verwacht van zijn emailmarketing campagne dient tenminste 20.000 emailadressen te hebben voor zijn lijst.

Het opbouwen van een dergelijke opt-in lijsten is een proces en niet een éénmalige taak. De eerste regel voor iedereen die een dergelijke emaillijst wil opbouwen is om een inschrijfformulier of een link ernaar toe toe te voegen op elke pagina van zijn website. Leg uit waarom om u het emailadres van de bezoeker wil hebben en stel hem gerust dat zijn emailadres alleen voor de voorgestelde doelen gebruikt zal worden. Spam is een serieus probleem en mensen zijn minder en minder geneigd om hun emailadres op te geven.Hou hier rekening mee tijdens het ontwerpen en het schrijven van de teksten.

Verhoog het verkeer naar uw Opt-in lijst

Een andere populaire methode voor het snel opbouwen van een dergelijke lijst, is het aanbieden van een prikkeling voor diegene die zich inschrijven. Afhandelijk van de diensten of de producten die op uw website worden aangeboden, bedenk een verleidelijk aanbod. Bij voldoende verkeer naar uw website, zult u zien dat deze lijst in minuten groeit. Het nadeel van deze methode is dat veel emailadressen verzameld van mensen die niet echt geïnteresseerd zijn in uw producten/diensten en zullen waarschijnlijk zichzelf later afmelden.

Een vergelijkbare methode, maar een iets subtiele manier om emailadressen te verzamelen is het maken van een wedstrijd of een quiz. Kies een leuke prijs en voeg een inschrijfformulier voor de knop "Doe mee aan de wedstrijd" toe. Promoot de wedstrijd op diverse competitie fora en websites om meer verkeer te genereren. De kwaliteit van de verzamelde emailadressen zal significant verbeteren als uw bezoekers de keuze hebben om zich in te schrijven.

Het offline opbouwen van Opt-in lijsten

Offline methoden voor het opbouwen van opt-in emaillijsten zijn ook beschikbaar. Instrueer uw klantenservice om iedereen die belt te vragen of diegene geïnteresseerd is om in de toekomst aanbiedingen van uw diensten/producten of nieuws hierover wilt ontvangen. Voeg een korte beschrijving toe over voordelen om in te schrijven op uw nieuwsbrief in al uw afgedrukte materiaal en offline advertenties.

Tijdens het opbouwen van uw emaillijst hou elke emaildres zo lang mogelijk op uw lijst. Verwelkom elke nieuwe inschrijving en verzorg deze relatie.

Uw extra inspanningen zullen zich in toekomstige aanbieden terugbetalen en u zult dingen leren tijdens het proces.

Dit artikel is gepubliceerd op de email marketing artikelen site

Home  |  Over ons  |  Service  |  Partners  |  Voorwaarden  |  Support  |  Contact
Voorwaarden  |  Privacy Policy  |  Anti Spam Policy  |  Site Map
ֲ© 2011 IW Europe LTD. All rights reserved.